Mediafax

Syndicate content
Mediafax -
Mediafax
Actualizat: 18 ore 5 min in urma

Cursul continuă să crească: primele tranzacţii interbancare de miercuri se fac la 4,75 lei/euro

Miercuri, 23/01/2019 - 10:34
Moneda naţională continuă să se deprecieze, cotaţiile de miercuri dimineaţă de pe piaţa valutară anunţând un curs de 4,757 lei/euro, faţă de nivelul oficial de 4,71 lei/euro anunţat ieri de BNR.

VIDEO - Şoferul unui camion, filmat când conducea pe contrasens, în Constanţa, căutat de poliţişti

Miercuri, 23/01/2019 - 10:11
Şoferul unui camion filmat în timp ce conducea, miercuri dimineaţă, pe contrasens, la intrarea în oraşul Constanţa, pe DN 39, este căutat de poliţişti. Acesta riscă suspendarea permisului şi amendă.

RADET, dat în judecată pentru avariile repetate din Bucureşti. „Este o bătaie de joc la adresa bucureştenilor”. Cui aparţine acţiunea

Miercuri, 23/01/2019 - 09:56
Deputatul Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va da RADET în judecată pentru că refuză să comunice informaţii referitoare la avariile la reţeaua de termoficare. El afirmă că regia vrea să ascundă situaţia dezastruoasă, în urma lipsei de implicare şi nepriceperii actualei administraţii locale.

Accident GRAV, în timpul nopţii, pe Şoseaua Petricani din Capitală. Impact frontal cu un autobuz, două persoane au murit - FOTO

Miercuri, 23/01/2019 - 08:05
Două persoane au murit în noaptea de marţi spre miercuri, după ce maşina în care se aflau a pătruns pe contrasens pe Şoseaua Petricani din Capitală şi a lovit frontal un autobuz, informează Brigada Rutieră.

Accident teribil: Un autobuz cu 20 de pasageri a lovit în plin o maşină care ieşea din curte fără ca şoferul să se asigure

Miercuri, 23/01/2019 - 07:39
O femeie aflată la volanul unei maşini nu s-a asigurat la ieşirea cu maşina din curte, în Târgu-Jiu, şi a fost lovită de un autobuz cu 20 de pasageri. Singura rănită este femeia de la volan, aceasta ajungând la spital.

Curtea Constituţională discută astăzi sesizarea lui Iohannis pe legea privind implementarea Conveţiei ONU

Miercuri, 23/01/2019 - 06:00
Curtea Constituţională va dezbate, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la legea pentru modificarea Legii nr. 8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, potrivit ordinii de zi a instituţiei.

CCR discută astăzi sesizarea preşedintelui pe Legea de funcţionare a Avocatului Poporului

Miercuri, 23/01/2019 - 05:00
Curtea Constituţională dezbate, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire proiectul pentru modificarea Legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea Avocatului Poporului, prin care acesta beneficiază de pensie de serviciu egală cu 80% din salariul brut lunar.

Viorica Dăncilă a vorbit despre procesul de adopţie a fiului ei şi a anunţat ce va face împotriva publicaţiei care a abordat prima dată subiectul

Marti, 22/01/2019 - 23:00
Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, marţi la Antena 3, pentru prima oară despre adopţia fiului ei, Victor, precizând că acesta provenea dintr-o familie numeroasă. Ea adăugat că ar fi vrut să înfieze şi o fetiţă, din aceeaşi familie, însă nu a avut posibilitatea materială să facă acest lucru.

Doi tineri din Gorj au ajuns la spital, după ce au fost loviţi de un camion. Şoferul a fost prins la 15 km de locul accidentului

Marti, 22/01/2019 - 21:09
Doi tineri din judeţul Gorj au ajuns, marţi seara, la spital, după ce au fost loviţi de un camion, în localitatea Târgu-Cărbuneşti. Şoferul a fugit de la locul accidentului şi a fost prins ulterior de poliţişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O ursoaică şi doi pui au fost filmaţi într-o pădure din Alba | VIDEO

Marti, 22/01/2019 - 19:53
O ursoaică ieşită la plimbare cu cei doi pui a fost filmată în pădurea din Valea Frumoasei, o zonă din partea de sud a judeţului Aba. Şansele de a vedea ursul brun în mediul natural sunt destul de mici, mai ales în perioada de hibernare.

Leş: Forţele Navale trebuie înzestrate cu nave interoperabile cu cele ale structurilor statelor NATO

Marti, 22/01/2019 - 18:29
Gabriel Leş a declarat că Forţele Navale Române trebuie să fie o structură înzestrată cu nave interoperabile cu cele ale structurilor similare din statele Alianţei Nord-Atlantice, care să ofere posibilitatea participării la operaţii navale complexe sub comanda NATO.

Ministerul Educaţiei: În toate şcolile din ţară se va face triaj epidemiologic, din cauza gripei

Marti, 22/01/2019 - 17:40
Ministerul Educaţiei transmite că din cauza creşterii cazurilor de gripă, în toate şcolile din ţară se va efectua un triaj epidemiologic, la intrarea în unităţile de învăţământ. Inspectoratele şcolare din toată ţara au primit o notificare în acest sens.

AMENDA modică primită de Spitalul Judeţean din Craiova după incidentul de sâmbătă, când un bărbat a intrat cu maşina în UPU

Marti, 22/01/2019 - 17:36
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru că nu funcţionau camerele de supraveghere sâmbătă, când un bărbat a intrat cu maşina în UPU. Şeful spitalului spune că nu ştie de ce nu funcţionau camerele, probabil „din neglijenţă”.

România, cea mai mare proporţie de tineri care muncesc, dar sunt expuşi riscurilor de sărăcie din UE

Marti, 22/01/2019 - 17:21
România are cea mai mare proporţie – 28,2% - de tineri care muncesc, dar care sunt expuşi riscurilor de sărăcie din Uniunea Europeană, urmată de Luxemburg (20%), Danemarca (19,1%) Spania (19%) şi Estonia (18,4%), informează Eurostat.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă ancheta disciplinară, după ce o angajată s-a măritat cu un deţinut

Marti, 22/01/2019 - 16:26
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, marţi, că la Penitenciarul Rahova a fost declanşată o anchetă disciplinară, după ce educatoarea închisorii s-a măritat recent cu deţinutul Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”.

MAI, proiect de lege cu SRI pentru combaterea răspândirii mesajelor care promovează terorismul

Marti, 22/01/2019 - 15:16
MAI şi SRI au elaborat un proiect de lege pentru combaterea terorismului, prin care se urmăreşte, în principal, combaterea răspândirii mesajelor care încurajează actele de terorism. Potrivit proiectului, vor fi eliminate mesaje, inclusiv din mediul online, care instigă la acte de terorism.

Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa elevilor: E mult prea lungă. Elevul stă acasă, a uitat

Marti, 22/01/2019 - 14:51
Ecaterina Andronescu vrea să scurteze vacanţa de iarnă deoarece, potrivit ministrului Educaţiei, este prea lungă perioada de trei săptămâni în care elevii stau acasă, timp în care uită materia. Ministrul a spus că au fost discutate modificări la structura anului şcolar 2019-2020.

CE, despre OUG anunţată de Toader: E esenţial pentru România să asigure o justiţie independentă

Marti, 22/01/2019 - 14:51
CE a transmis, referitor la OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite anunţată de Tudorel Toader, că monitorizează discuţiile, subliniind că e important ca România „să revină la parcursul combaterii corupţiei, să asigure o justiţie independentă”.

Klaus Iohannis despre anunţul lui Toader privind OUG pentru rejudecarea proceselor de la completurile de 5: Cras neconstituţională

Marti, 22/01/2019 - 14:04
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Germania, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader ar trebui să renunţe la emiterea unei OUG pentru rejudecarea proceselor, întrucât „chestiunea este cras neconstituţională” şi că o lege nu poate să acţioneze retroactiv